• Haberler
  • Gündem
  • 15 yaşında evlendirildiği için yardım isteyen kız, koruma altına alındı

15 yaşında evlendirildiği için yardım isteyen kız, koruma altına alındı

Niğde’deki Altunhisar ilçesindeki Keçikalesi beldesinde 15 yaşında bir kız, ailesi tarafından zorla evlendirildiğini duyurmuş, “pardon, siz...

Niğde’deki Altunhisar ilçesindeki Keçikalesi beldesinde 15 yaşında bir kız, ailesi tarafından zorla evlendirildiğini duyurmuş, “pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?” yazdığı paylaşımında sosyal medya üzerinden yardım istemişti. A.Ö., jandarma tarafından korumaya alındı.

İddialarla ilgili soruşturma başlatıldı. Skandal ile ilgili açıklama yapan Niğde Valiliği, yaptığı açıklamada “Bazı sosyal medya mecralarında, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi Beldesi’nde ikamet eden bir kız çocuğunun, 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımları üzerine güvenlik güçlerimiz ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir” dedi.

Konuya dair bir açıklama da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, sosyal medyadaki paylaşımdan sonra Niğde İl Müdürlüğünün Harekete geçtiğini söyleyerek, “çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir.” dedi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme