• Haberler
  • Gündem
  • 15 Haziran’da ölümle sonuçlanan iş kazasından sonra sendikalar ayaklandı

15 Haziran’da ölümle sonuçlanan iş kazasından sonra sendikalar ayaklandı

Yalova’daki Altınova Tersan Tersanesi’nde 15 Haziran’da gerçekleşen iş kazası sonucu, Ahmet Kaya isimli işçi vefat etmişti....

Yalova’daki Altınova Tersan Tersanesi’nde 15 Haziran’da gerçekleşen iş kazası sonucu, Ahmet Kaya isimli işçi vefat etmişti. Bugün 3 sendika; Limter-İş, Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş, tersanenin önünde açıklama yaptı.

Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter İş), İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş) ve Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol Sendikası (Dev Yapı İş), yaptıkları açıklama sırasında “Bir can daha eksildik! Patronlar öldürüyor. İktidar kolluyor, yargı aklıyor! Bu devran böyle sürmez” yazılı pankart açtı.

Açıklama metni, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı tarafından okundu. Öncelikli amaçlarının iş kazalarını ve cinayetlerini durdurmak olduğunu söyleyen Saygılı, “Bizler, kendimize ve sendikaya karşı duyarlı olmazsak bu tersane patronları ve taşeronları 3 kuruşluk iş güvenliği tedbirlerini bize çok görecekler. Hepimiz ülkenin farklı yerlerinden gelip geçim ücreti için çalışıyoruz. Ama çalışırken ölüyoruz. Bu ölümlere son vermek için duyarlı olmalıyız.” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme