• Haberler
  • Ekonomi
  • Türkiye Ekonomi Şurası’nda İş Dünyasının Sesleri Yükseldi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Türkiye Ekonomi Şurası’nda İş Dünyasının Sesleri Yükseldi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Türkiye Ekonomi Şurası’na katılarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev...

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Türkiye Ekonomi Şurası’na katılarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte yer aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Ekonomi Şurası’nın açılışında yaptığı konuşmada, TOBB tarafından düzenlenen Orta Vadeli Program hazırlık sürecinin ele alınacağı etkinliği önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomi şuralarının kamu ve özel sektörün bir araya gelerek sorunları ve önerileri icra makamına iletebildiği bir platform olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan bu şuraların önemine değindi.

Hisarcıklıoğlu, ekonomi şurasının çözüme kavuşturulan birçok meseleye ışık tuttuğunu ve devletin iş dünyasına destek verdiğini belirtti. Aynı zamanda ekonomide deneyimli isimlerin varlığının gelecek için umut verici olduğunu söyledi.

Nuri Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada bölgenin en büyük üç sorununa değindi. Nitelikli eleman eksikliği, sanayi ve ticaret alanlarının ihtiyacı, Ticaret Odası üyelerinin kredi imkanlarına erişim konularında dile getirdi. Ticaret Odası üyelerinin esnaf kefalet kredisinden yararlanma imkanının olmamasını adaletsizlik olarak nitelendirdi.

Arslan, sanayi ve ticaret alanı ihtiyacının arttığını ve bu konuda çözüm gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mesleki eğitim veren liselerin sayısının artması ve mezunlarına üniversite kolaylıkları sağlanması gerektiğini dile getirdi. Meslek Liseleri’nin ihtiyaca uygun hale getirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Şura toplantısında diğer Oda ve Borsa başkanları da sektörden gelen konu ve çözüm önerilerini sundu.

İHA

Bakmadan Geçme