Yeni İzmir Gazetesi'nden Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre, genel seçim öncesinde Türkiye gündeminde en üst sıralarda yer...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, genel seçim öncesinde Türkiye gündeminde en üst sıralarda yer alan sığınmacı problemi ve sığınmacı ve kaçakların ülkelerine gönderilmesi meselesi hakkında Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağ görüş bildirdi.

İleride telafisi yok

Boyunağa, sığınmacılar hakkında vurdumduymazlığın, denetimsizliğin, görmezden gelmenin ileride telafisinin mümkün olmayacağını ve durumun olaylara gebe olduğunu belirtti. Basmane’de yaşayan 50 kişiden 49’unun sabıka kaydı olduğunu iddia eden Boyunağa, “Suriye’de ne kadar suçlu kaçak varsa seçerek buraya göndermişler. Bu iç savaşı tetikler” dedi.

Yerel yönetimin denetlemesi gerekiyor

İzmir’de sığınmacıların Basmane’de toplayarak kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyleyen Seçkin Boyunağa, yaptığı açıklamada “Biz, yerel yönetimin denetlemesi lazım diyoruz ama Hükümet acil bir şekilde politikalarını değiştirip Suriyeliler’i geri göndermesi lazım. Sen adamı gelip gece 3’te Basmane Garı’na bırakıyorsun. Bu adam da direkt Basmane’ye giriyor. Göçmen toplama kamplarından insanlar araçlarla Basmane’ye bırakıyor. Bunların söylenmesi, bilinmesi lazım” sözlerine yer verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme