• Haberler
  • Gündem
  • 125 bin TL tutarındaki bin 500 metre kabloyu çalan 4 şüpheli tutuklandı

125 bin TL tutarındaki bin 500 metre kabloyu çalan 4 şüpheli tutuklandı

Kütahya'dan Eskişehir'e gelmiş şekilde 125 bin TL tutarındaki bin 500 metre kabloyu çalan 4 şüpheli tutuklanarak...

Kütahya’dan Eskişehir’e gelmiş şekilde 125 bin TL tutarındaki bin 500 metre kabloyu çalan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Edinilen bilgilere göre, Tepebaşı İlçesi Yukarıkartal Mahallesi’nde meydana mevrut ve meydan değeri kısaca 125 bin TL bulunan bin 500 metre kablonun çalındığı fenomen ile ilgilendiren kendisine İl Jandarma Komutanlığı’na ilişkin Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince emek vermek başlatıldı. Hırsızlık olayını, 2 ayrı taşıt ile Kütahya’dan Eskişehir’e mevrut 4 şahsın gerçekleştirdiği belirleme edildi. Çalınan kabloların ise Kütahya’da mevcut müşterek hurdacıya satılmış olduğu belirleme edildi.

 

Hırsızlık vakasını meydana getiren şüphelilerin yakalanması ve çalınan malzemenin ele geçirilmesi şartıyla Kütahya’da belirleme edilen 3 adrese eş anlı dizi eylem düzenlendi. Operasyonlar kararında arakçılık vakasını gerçekleştirdiği belirleme edilen 4 şüpheli ile ganimet malzemeleri satın alan hurdacı yakalandı. Ayrıca meydana getirilen aramalarda, 1 nüsha kablo kesin makası ile 5 nüsha el telefonu ele geçirildi.

 

Gözaltına tahsil edilen ve Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, ‘Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı’ ile ‘Suç Eşyasını Satın Alma’ suçları çerçevesinde adliyeye irsal edildi.

 

Hırsızlık vakasını gerçekleştirdiği belirleme edilen 4 şüpheli tutuklanarak Eskişehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Çalıntı malzemeleri satın alan hurdacı ise adli arama şartıyla başıboş bırakıldı.

 

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme