• Haberler
  • İzmir
  • 101 Yıllık Türk Bayrağı İzmir’de Müzeye Teslim Edildi

101 Yıllık Türk Bayrağı İzmir’de Müzeye Teslim Edildi

İZMİR’in düşman işgalinden kurtulduğu gece elde dikilen 101 yıllık iki Türk bayrağından biri, Dokuz Eylül Üniversitesi...

İZMİR’in düşman işgalinden kurtulduğu gece elde dikilen 101 yıllık iki Türk bayrağından biri, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’ne teslim edildi. Gürhan Özsamancı, annesi Hasibe Özsamancı’nın diktiği bayrağı müzeye teslim etti .

Dokuz Eylül Üniversitesi, 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünde “Nesilden Nesile; Al Bayrağım Göklerde” adlı bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte, İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gece dikilen 101 yıllık Türk bayrağından biri DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’ne emanet edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu özel bayrağın müzede sergilenmesinin heyecanını yaşadıklarını belirtti ve ailenin bu değerli emanetini muhafaza ettiği için teşekkür etti. Aynı zamanda, müzenin milli ve manevi değerlere sahip çıkma misyonunu vurguladı.

Gürhan Özsamancı, bayrağın hikayesini anlatarak, annesi ve ailesinin bayrağı nasıl diktiğini ve nesilden nesile aktardığını paylaştı. Bayrağın İzmir’in kurtuluşunu simgelediğini ve onu müzeye teslim ederek büyük bir gurur yaşadığını ifade etti. Özsamancı, ailenin diğer bayrağını Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde sergilendiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme