• Haberler
  • Asayiş
  • 10 milyon liralık vurgun yapan sahte savcı ve polis şebekesine operasyon

10 milyon liralık vurgun yapan sahte savcı ve polis şebekesine operasyon

İstanbul Valiliği, sahte savcı ve polislerden oluşan bir dolandırıcı şebekesine operasyon düzenlendiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan...

İstanbul Valiliği, sahte savcı ve polislerden oluşan bir dolandırıcı şebekesine operasyon düzenlendiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre dolandırılan vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri düğmeye bastı.

Kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıyorlardı

Takibe alınan şebekenin, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak İstanbul ve Balıkesir’de pek çok dolandırma eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi. Şebeke kurban olarak seçtiği vatandaşlarla telefon üzerinden irtibat kuruyor, SIM kartlarını kopyalayarak kendi hesabına para aktarıyordu.

9 şüpheli yakalandı

Ekipler, 11 Eylül günü operasyon için harekete geçti. Şüphelilerin 8’i İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanırken, bir şüpheli de Bursa’da Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanarak İstanbul’a getirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından dün mahkemeye sevk edilen E.K. (30), Ş.Ö. (30), Ö.C. (37), Ü.Y. (31), M.K. (44) ve N.Y. (40) tutuklanırken, V.Y.G. (36), F.F (31) ve A.G. (30) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme