• Haberler
  • 10 kiloluk karpuzdan 15 bardak karpuz suyu

10 kiloluk karpuzdan 15 bardak karpuz suyu

Ödemiş'te karpuz fiyatının düşmesi kahvecilere yaradı. 10 ila 12 kiloluk karpuzların tanesinin 2 lira civarında satılmasını...

Ödemiş’te karpuz fiyatının düşmesi kahvecilere yaradı. 10 ila 12 kiloluk karpuzların tanesinin 2 lira civarında satılmasını fırsat bilen bazı kahvehane sahipleri durumdan yararlanarak, müşterilerine karpuz suyu ikram etmeye başladılar.

 

ÇAY 1 LİRA; KARPUZ SUYU DA 1 LİRA

12 kiloluk karpuzdan 15 ila 17 su bardağı karpuz suyunun çıktığını dile getiren kahveci Ulutan Torun “Son günlerde bölgemizde satılan karpuzun kilo fiyatlarının 50-60 kuruşlara kadar gerilemesinin yanında, bizler de müşterilerimize çay, ayran, gazoz gibi bazı içereceklerin yanı sıra karpuz suyu vermeye başladık. 10 ila 12 kiloluk karpuz tane olarak 2 liradan satılmaya başlayınca, müşterilerimize karpuz suyu vermeye başladık. Müşterilerimiz de soğuk karpuz suyuna rağbet etmeye başladı” dedi.

İŞLETME SAHİBİ TORUN “ HEM İÇİMİ ÇOK GÜZEL HEMDE BİZLERİ GÜZEL KAZANDIRIYOR.”

ilçenin Şehit Salim İzleyen Caddesinde kahvehane işleten Ulutan Torun karpuz suyunun müşterilerinden yoğun talep aldığını dile getirerek “Önceki yıllarda karpuz suyu satma gibi bir düşüncemiz yoktu. Ancak özellikle bu yaz karpuz fiyatlarında aşırı bir düşüş yaşanması nedeniyle, bizler de müşterilerimize karpuz suyu vermeye başladık. 10 kiloluk karpuzun tanesi 2 lira. Kilosu 20 kuruşa geliyor. Suyuna gelince bu karpuzdan 15 bardak civarında suyu çıkıyor. Böyle olunca karpuz suyu çay, ayran, gazoz gibi içeceklerden çok daha fazla kazandırıyor” dedi.

 

“SUYU YARARLI, İÇİMİ DE ÇAYDAN GÜZEL“

Torun şöyle devam etti: “Karpuzun suyu lezzetli olduğu kadar içimi de güzel, bardağı 1 lira olması da müşterilerimize bir hayli cazip geliyor. Bizler de karpuz fiyatlarının düşmesiyle, karpuzun suyunu da müşterilerimize vermeye başladık. Müşterilerimizden memnuniyet verici sözler alıyoruz“

Kahvehane müşterilerinden Tahir Buldan da “Kahvehaneye gelince çay yerine genellikle karpuz suyu içmeyi tercih ediyoruz. Çünkü küçük bardakta çay 1 lira, büyük bardakta karpuz suyu 1 lira bizlerde haliyle karpuz suyunu tercih ediyoruz” dedi.

Müşterilerden Turgut Başol “Yazın sıcak geçtiği bu günlerde, karpuz fiyatları bölgemizde bir hayli çok düştü. Bizlerde çay, ayran ve gazoz yerine de karpuz suyunu büyük bir zevkle içiyoruz. Çünkü içimi de güzel fiyatı da bizim için istifadeli” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme