10 bin meyve fidanı Ödemişli çiftçilerle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” anlayışı ile Ödemiş Fidancılık Kooperatifi ve...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” anlayışı ile Ödemiş Fidancılık Kooperatifi ve Pirinççi Mahallesi Tarımsal Kalkınma ve Fidancılık Kooperatifi, ortaklaşa olarak Ödemiş’in çok sayıda mahallesindeki üreticilere badem, ceviz, kestane, incir fidanı dağıtıyor.

 

“Ödemiş’te insanlara sağlıklı meyveler yedirmek istiyoruz”

 

Geçtiğimiz gün başlayan dağıtım kapsamında Pirinççi Mahallesi ile Bıçakçı Mahallesi’ndeki üreticiler, fidanlarına kavuştu. Dağıtımı anbean takip eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, “Kooperatif üreticilerimizin de destekleriyle Ödemiş’te 10 bin tane fidan dağıtıyoruz. Bize başvuran üreticilerimize destek olmak istiyoruz. Tunç Başkanımıza ve Ödemiş Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir etkinlik ve Ödemiş’te insanlara sağlıklı meyveler yedirmek istiyoruz. Sağlıklı ürünler yetiştirmek istiyoruz, Ödemiş’te organik ürünler yetiştirmek istiyoruz. İşin asıl mimarları, Ödemiş Fidancılık Kooperatifi Başkanımız Olgun Ballı ve Pirinççi Mahallesi Tarımsal Kalkınma ve Fidancılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Alpay’dır. Onlara da ayrıca çok teşekkür ederim” dedi.

 

Pirinççi Mahallesi Tarımsal Kalkınma ve Fidancılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Alpay ise şunları söyledi: “Başkanlarımıza çok teşekkür ederiz. Bu, fidanlarımızı üreticiden alıp yine üreticiye dağıttığımız bir çalışmadır. Bu etkinlik kapsamında İzmir genelinde yaklaşık olarak 150 bin fidan dağıtmış olacağız. Bugün badem, ceviz, kestane, incir fidanı dağıtıyoruz. Geçtiğimiz aylarda da mandalina ve kiraz fidanı dağıtmıştık.”

 

“Kooperatiflere borçları olan çiftçi

kardeşlerim çok kötü durumda”

 

Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin bölge üreticisine destek amaçlı yapmış olduğu bu etkinliğin bugünkü ayağını gerçekleştirmek adına buradayız. Büyükşehir Belediyesi, kendi üreticisinden aldığı fidanları yeniden üretmek üzere yine kendi üreticisine dağıtıyor. Yaklaşık 10 bin civarında meyve fidanının dağıtımı, bugün çok sayıda mahalledeki üreticilerimize dağıtılacak. Biz de üreticilerimizle bu proje kapsamında bir arada olmaktan büyük onur duyuyoruz. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ödemişimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Bıçakçı Mahallesi’nde üreticilik yapan Muammer Duman, “Bu projeden çok memnunuz. Herkesten Allah razı olsun. Çiftçinin durumu çok iyi değil. Benim kooperatife borcum yok ama kooperatiflere borçları olan çiftçi kardeşlerim çok kötü durumda. Allah, sonumuzu hayır etsin” diye konuştu.

 

Ece Köseoğlu 

Bakmadan Geçme