• Haberler
  • Gündem
  • 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Sarayburnu’nda Coşkuyla Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Sarayburnu’nda Coşkuyla Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 97. yıl dönümü, Sarayburnu Atatürk Anıtı önünde düzenlenen bir törenle...

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 97. yıl dönümü, Sarayburnu Atatürk Anıtı önünde düzenlenen bir törenle kutlandı. Tören, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Botları ve gemilerinin denizdeki gösterisiyle son buldu. İstanbul Valisi Davut Gül, Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Başaran Bayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu ve birçok vatandaş törene katıldı.

Törenin ardından konuşan Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Türk Deniz Kuvvetleri’nin başta TCG Anadolu olmak üzere yerli ürünlerle donatılan gemileri ve insansız hava ve deniz araçları sayesinde tarihinin en güçlü dönemini yaşadığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar ise Türk denizciliğini ileri noktalara taşımak için çalışmaların sürdüğünü ve sektöre yönelik projelerin geliştirildiğini vurguladı.

İstanbul Valisi Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1 Temmuz 1926 tarihinde Türkiye’nin denizlerde mutlak bağımsızlığını ilan ettiğini ve karasularında ticaretin millileştirildiğini ifade etti. Denizcilik sektörünün bölgenin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlediğini belirten Vali Gül, Barbaros Hayrettin Paşa ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak tüm denizcileri minnetle anmayı ve bayramlarını kutlamayı dile getirdi.

Törenin ardından İstanbul Valisi Davut Gül ve beraberindekiler, şehitler için denize çelenk bıraktılar. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Botları ve gemilerinin deniz gösterisi ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Vali Gül, etkinliklerin devamında Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi’ni ve Deniz Müzesi’ni ziyaret etti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme