Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış. Ödemiş'te üç-beş yıldan bu yana tartışılan devlet hastanesinin yenilenmesi meselesi...
Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış.
Ödemiş’te üç-beş yıldan bu yana tartışılan devlet hastanesinin yenilenmesi meselesi bildiğiniz gibi bu yılın başında gerçekleştirilen taşınma işi ile birlikte sona erdi.
Şimdi hiç bur tartışmalara girmeden, ilçemize eskiye göre daha kapsamlı ve modern bir devlet hastanesi kazandıran tüm kişi ve kurumlara peşinen teşekkür ettikten sonra yazımıza gelelim.
Hep eleştirecek hep eksik bulacak değiliz ya, elbette yapana yaptırana ve kaynak olana teşekkür etmek boynumuzun borcudur.
Orası olacaktı, burası olacaktı veya yapılmışken biraz daha büyüğü olsaydı gibi olurlu gibi olumlu ve olumsuz eleştirilere girmeden yeni hastanenin Ödemiş’in imar planını değiştirdiğini ve yeni cazibe merkezini ilçenin güney-batı yönüne çevirdiğini söyleyelim.
Aylık ortalama 10 bin liralık dükkânlar daha önce Saraçoğlu’nda iken şimdi Ortaç Sokak cazibe merkezi haline geldi. Fark ettiyseniz Saraçoğlu Caddesi’nde boşalan dükkânlar dolmuyor.
Arasta gitti gidiyorda satılık, Saraçoğlu Caddesi kiralık, Ortaç Sokak ise yatırımlık…
Eş, kardeş ve akraba durumundan hastane yarı evimiz gibi ama sağlık açısından birkaç kez benim de işim düştü… Muayene bölümü, acil servis ve katlar eski binaya göre ferahlamış ve daha rahat iş yapılabilir duruma gelmiş. Zaten normal olanı da bu. Tabi dışarıdan kimine güzel kimine de yetersiz gelebilir ama içeriden görüntüsü de farklı. İçeriden derken çalışanlar açısından demek istiyorum.
İş temposu yoğun. Duyduklarımıza göre hasta sayısı artarken, eleman yetersizliği nedeniyle çalışanlar normalin çok üstünde çalışıyor.
Buraları da geçelim…
Yan tarafa yeni bir AVM ile stadyum yapılıyor…
Bunlar da güzel.
Fakat hastane girişi önündeki aşırı trafik yoğunluğu daha bir yıl dolmadan şikâyet konusu olmaya başladı. Dolmuş durağı için uygun bir yerin bulunmayışı, dolmuşların çoğunun bu yeni hastane önüne servis edilmesi, yaya girişi ile araç girişinin aynı yerden yapılıyor olması, özürlü araçları veya bebek arabalı anneler için yakınlarda yürümenin oldukça zor olması gibi trafik sıkıntıları bölgeyi adeta sorun yumağı haline getirmeye başlamış.
Damdan düşenin halini damdan düşen anlar dedik başta.
Bence ilçe trafik komisyonu çevre esnafı ile baş başa verip sorunlar büyümeden çözüm bulma arayışına girmeli. Yol yakınken alınacak bazı önlemlerle olası kazaların önüne geçilebilir.
Bilirsiniz bizde altyapı arkadan gelir. Önce bir bina dikilir sonra o binanın yarattığı sıkıntılar zamanla ortaya çıkar. Ve başta düşünemediğimiz bazı sorunlar aradan bir süre geçtikten sonra içinden çıkılmaz hale gelir.
Ben sorunların çözümünün ortak akılda olduğunu inanıyorum. Bu açıdan sorunları yakından yaşayan çevre sakinlerinin görüşleri önemlidir.
Yapılması gereken de çevre sakinlerini dinleyip, onların da önerileri dikkate alınarak en geçerli çözümün yürürlüğe konulmasıdır.