Çınar Yaprağı Kürü

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Çınar Yaprağı Kürü

 

Çınar ağacı yapraklarından hazırlanan kür, beyinde oluşan kireçlenmenin dışından vücudumuzun hemen hemen her bölgesinde meydana gelen kireçlenmeleri önlemek için büyük yarar sağlıyor.

Kür için gerekli malzemeler, 1 su bardağı klorsuz su ve 1,5 yemek kaşığı kurutulmuş ufak çınar yaprağıdır. Hazırlanışı ise şu şekildedir: Kaynamakta olan 1 su bardağı klorsuz suyun içine 1,5 yemek kaşığı kurutularak ufalanmış olgun çınar yaprağını ekleyerek tam 1 dakika (bu süre önemlidir. 1 dakikadan fazla ya da az olmayacak) kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilımasının ardından da süzün .

Sabah kahvaltısıyla öğlen yemeği arasında aç karnına olmak üzere 1 bardak, öğlen yemeği ile akşam yemeği arasında aç karnına 1 bardak içmeniz gerekiyor. Bu kürü uygulamayı 15 gün yaptıktan sonra 3 gün ara vereceksiniz. Ardından tekrar 15 gün daha uygulamanız gerekir. Zeytin yaprak kürü her defasında taze olarak hazırlanmalıdır. Kaynatma süresi 1 dakikadan fazla olmamalıdır. Ayrıca her zaman aç karnına tüketilmelidir. Şikayetinize bağlı olarak  zaman zaman tekrarlanabilir.

Çınar ağacı, ülkemiz topraklarının neredeyse tüm bölgelerinde yetişebilen 45-50 metre boylarında kumlu ve çakıllı topraklarda da yaşayabilen, hızlı büyüyen, kalın gövdeye sahip, köklü, uzun ömürlü ve dayanıklı bir ağaç türüdür. Yanık bölgelere sürüldüğünde yaraları iyileştirir. Dişteki ağrıları azaltır ve diş etlerine iyi gelir. Vücudumuzda oluşan şişlikleri giderme etkisi vardır. Sedef hastalığına karşı faydalıdır. Sara hastalığı için kullanılır. Saç güçlendirme amaçlı ve kepeklenmeye karşı kullanılır. Kadınlarda vajinal akıntıları engellemektedir. Meyvesi ile hazırlanan kür, yılan zehrine iyi gelir. Çınar yaprakları eklemlerdeki kireçlenmelere karşı çok faydalıdır. Romatizma için kullanılır. Bel, boyun ve omuz fıtığına karşı yararları mevcuttur.

 

Çınar Yaprağı Kürü